Tuesday, December 17, 2013

Solusi & Masalah


Image from Google

Sunday, November 24, 2013

Kod 001 - Breakfast 10 Minit

Image from Google
Aku bersarapan di salah sebuah warung kegemaran. Nikmatnya bila mulut dapat mengunyah beberapa biji cekodok pisang dan menghirup teh panas. Segala permasalahan dan tekanan di pejabat dapat disalurkan secara positif walaupun the other part of me berasa nak resign dalam tempoh yang terdekat.

Thursday, November 21, 2013

Islam & Bukan Islam

Image from Google

Wednesday, November 20, 2013

Kereta Oh Kereta

Image from Google

Lepas nie akan adalah menteri yang memberi komentar-kementar tak masuk akal.

"Kalau tak suka beli kereta baru... buat kereta sendiri..."

Wednesday, October 9, 2013

Baik & Jahat

Image from Google

Thursday, September 19, 2013

Aku Telah Diprogramkan

Aku sudah lama nampak permainannya. Makin hari makin teruk. Dia mungkin tidak menyedari hakikat ini. Dia menyangka dia boleh mempermainkan semua orang.

Wednesday, September 11, 2013

What A Mess

Phew. I'm overload. So busy lately. There're so many task to do.

Sunday, September 1, 2013

Ridiculousness

Wow. I never thought that i could leave this blog for such a long time. It's been a while since my last words. Well i'm currently in war with myself.

Saturday, May 11, 2013

Pimpinan Syok Sendiri

Image from Google

Saturday, May 4, 2013

Pimpinan Basi

Image from Google

Thursday, May 2, 2013

Tepuk Dada Tanyalah Hati

Image from Google

Thursday, April 25, 2013

'Baby Bear' Cirit-Birit

Image from Google

Saturday, April 13, 2013

Bendera & Jalan

Image from Google

Monday, April 1, 2013

Servis Marang Kerapu

Image from Google

Tuesday, March 26, 2013

Produk & Pasaran

Image from Google

Sunday, March 24, 2013

Politik Politikus - Episod 2

Image from Google

Sunday, March 17, 2013

Tolong Faham Kami Boleh Tak?

Kemaskini Terbaru

Nasrulmuhaimin.com QR Code

Kemaskini blog setakat ini, aku tambah widget qr code dan visitor tracker. Dalam proses testing, tak tahu berkesan ke tidak. Ke propa aje nie widget-widget nie semua. Biasalah servis percuma, ada pros dan cons. Yang penting jimat masa dan tenaga sebab tak payah buat coding dan apps sendiri.  

Wednesday, March 13, 2013

Zaman Kini & Zaman Jahiliah

Image from Google

Saturday, March 9, 2013

Hakikat Kefahaman


Thursday, March 7, 2013

Tukar Header Baru

Header lama dah basi. Berbau dan berulat aku tengok. Jadi aku buat header baru sesimple

Wednesday, March 6, 2013

Cekodok Pisang Evolusi

Aku berada di warung favourite untuk bersarapan. Mintak kuih cekodok pisang dengan tauke. Tak lama kemudian muncul kuih berkenaan depan mata.

Tuesday, March 5, 2013

Monday, March 4, 2013

Menumpaskan Brontosaurus

Image from Forbes

Hari ini aku terpaksa menjadikan kereta buruk aku sebagai sebuah Ferrari 599 GTO. Speed tahap maksima hingga aku terasa kereta umpama terapung di awangan.

Sebenar-benar Gila

 Image from Google

Orang yang layak digelar orang GILA bukanlah mereka yang kurang siuman di jalanan

Sunday, March 3, 2013

Bertukar Kepada Nasrulmuhaimin.com

Image from Google

Alhamdulillah. Semalam domain nasrulmuhaimin.com berfungsi dengan jayanya dan aku telah buat setting CDN menggunakan Cloudflare.

Saturday, March 2, 2013

Ada Apa Dengan Lahad Datu?

Images from Berita Semasa

Heboh dengan insiden di Lahad Datu. Macam-macam versi boleh kita lihat di media cetak dan elektronik. Aku tak pasti punca sebenar insiden ini.

Friday, March 1, 2013

Rasional & Profesional - Episod 4

 
Images from Facebook

Penjenamaan Bernajis

Bila kita ada sesuatu produk, penjenamaan itu sangat penting. Jangan buat sebarangan nama. Contohnya, Restoran Abah Kau menyediakan menu nasi goreng yang diberi nama "Nasi Goreng Shit", agak-agak berapa ramai yang nak order?

Thursday, February 28, 2013

Jalan Nasi Himpit

Images from Google

Pagi semalam, aku dalam perjalanan ke tempat kerja. Jalan yang dilalui agak sempit dan kalau berselisih dengan kenderaan lain kena slow down tahap sifar. Hujan pula kelihatan masih turun membasahi bumi.

Wednesday, February 27, 2013

Tuesday, February 26, 2013

Alhamdulillah Sudah Jumpa


Drowning case, day 11, Drowning victim at Sultan Yahya Bridge, known as Mohd Arif Mohd Nur, 20, was found floating in Kuala Besar after missing for 11 days.

Monday, February 25, 2013

Rasional & Profesional - Episod 3

 Images from Google

Janji Bukan Untuk Dicapati Tetapi Ditepati

Semalam, aku dah berjanji dengan akak kat warung sebelah untuk bawak duit syiling berjumlah RM 10.00 sebagai pertukaran.

Pagi tadi aku singgah kat warungnya di samping untuk bersarapan.

"Sengih-sengih jugak, duit syiling akak pesan mana?". Akak tu tanya.

"Nie ha". Aku tunjuk plastik kecil berisi syiling.

Saturday, February 23, 2013

Rasional & Profesional - Episod 2

Images from google

Cakap Tak Serupa Bikin

Bila aku tengok posting kat facebook, tiba-tiba berasa loya. Bercakap pasal behave manners tapi yang post tu tak behave pun. Dalam facebook, posting macam ustaz atau ustazah. Behave

Thursday, February 21, 2013

Wednesday, February 20, 2013

Tuesday, February 19, 2013

B.I.A.S

Images from Google

Sometimes (almost the times), when i wearing the 'keparat' (corporate) shit cloths and go for some 'business' matter at the several agencies... everyone will look up on me and keep asking

Sunday, February 17, 2013

Senjata Seorang Developer

Images from Google

Kalau di medan peperangan dah lama aku mati. Kenapa?

Sunday, February 3, 2013

Rasional & Profesional - Episod 1

Images from internet

Apa Salah Saya?

"Management kucar-kacir". Kata Hamblau (bukan nama sebenar).

"Maksud awak?". Tanya staf HR (syarikat Abah Kau Sdn. Bhd.) padanya.

Saturday, February 2, 2013

K.A.S.I.H.A.N

Image from Google

Sudah terlalu lama aku tak menulis. Bukan tak mahu, tetapi bimbang sekiranya tulisan aku disalahertikan. Pemikiran aku terlalu advanced ke atau orang ada masalah mental sebab tak dapat nak captured carutan aku nie. Well, kebanyakan orang tidak suka dengan kebenaran. Peduli apa aku dengan mereka.