Sunday, May 25, 2014

Cadbury Kurang Ajar

Image from NST



Dua tiga hari nie, mood aku semakin kurang. Aku tak dapat nak update blog. Dilanda sakit kepala tahap dewata raya. Itu batu suda dudo itu kepala hotak. Banyak perkara perlu disettlekan.

Lagi yang buat aku geram dan marah sangat, pengesahan dari Kementerian Kesihatan berkenaan DNA porsin (babi) yang terdapat dalam dua produk coklat syarikat Cadbury. Cuba bayangkan itu yang kita tahu pasal Cadbury. Produk-produk dari syarikat lain macam mana pulak?

NMA: Memang aku takkan makan dah Cadbury lepas nie walaupun mereka sudah claim clean dari porsin... :(


16 comments:

  1. OMG, terima kasih banyak2 sebab sharing info nie..demmit baru jak beli coklat tu..aigooooo..aaarrghhhhhhhhhhhhhhh....thanks again..
    (CADBURYYYYYYYYY why you do this to me..)
    Hahahah,,,tapi, mcm mana lah pula produk lain tu yaa..huhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cadbury pun feberet aku jugak tp nak buat mcm mane... kena terima hakikat la kan... btw... kene hti2 jugak dgn produk spt coklat import yg tiada perakuan halal... haru-biru dibuatnya...

      Delete
  2. haha sabar yee :D takpe. coklat sedap ade. kisses sedapppp

    ReplyDelete
  3. Zaman sekarang memang xboleh lari, yg haram jadi halal dan yang halal pulak sebaliknya. Alhamdulillah, at least kita tau benda xhalal. Kalau x mmg gelap la hati ni asyik duk mkan benda haram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu... sdap mcm mane pun klu ramuan dia dr sumber yg haram... takkan nk mkn jugak kan... redha dan cari alternatif lain la...

      Delete
  4. aduhai..dah bekilo2 coklat cadbury masuk perut..lepas ni kena beli homemade pulaklah..tapi macamana coklat yg diaorg beli? ishhh meragukan juga ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena buat coklat bar sendiri la nampaknye pasnie kan...

      Delete
  5. Semalam singgah kat UO Store, still ada jual lagi lah.... tak ada tindakan drastik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai lagi yg x tau... memang buat org jadi haru-biru...

      Delete
  6. kita mkn coklat vochelle aje la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. malaysia kena buat coklat nasional... baru best kan...

      Delete
  7. apa pun, isu ni tak patut di jadikan sebagai trend dan sebagainya kerana apa yang haram, tapi kita tak tahu, tak mengapa, kalau dah tahu, jauhkan ia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. stuju dgn pandangan SA tu... kalau benda tu meragukn... ada baiknya kita tinggalkn aje ia... x mati pun klu x mkn benda alah nie... hahahah... :)

      Delete