Thursday, February 28, 2013

Jalan Nasi Himpit

Images from Google

Pagi semalam, aku dalam perjalanan ke tempat kerja. Jalan yang dilalui agak sempit dan kalau berselisih dengan kenderaan lain kena slow down tahap sifar. Hujan pula kelihatan masih turun membasahi bumi.

Wednesday, February 27, 2013

Tuesday, February 26, 2013

Alhamdulillah Sudah Jumpa


Drowning case, day 11, Drowning victim at Sultan Yahya Bridge, known as Mohd Arif Mohd Nur, 20, was found floating in Kuala Besar after missing for 11 days.

Monday, February 25, 2013

Rasional & Profesional - Episod 3

 Images from Google

Janji Bukan Untuk Dicapati Tetapi Ditepati

Semalam, aku dah berjanji dengan akak kat warung sebelah untuk bawak duit syiling berjumlah RM 10.00 sebagai pertukaran.

Pagi tadi aku singgah kat warungnya di samping untuk bersarapan.

"Sengih-sengih jugak, duit syiling akak pesan mana?". Akak tu tanya.

"Nie ha". Aku tunjuk plastik kecil berisi syiling.

Saturday, February 23, 2013

Rasional & Profesional - Episod 2

Images from google

Cakap Tak Serupa Bikin

Bila aku tengok posting kat facebook, tiba-tiba berasa loya. Bercakap pasal behave manners tapi yang post tu tak behave pun. Dalam facebook, posting macam ustaz atau ustazah. Behave

Thursday, February 21, 2013

Wednesday, February 20, 2013

Tuesday, February 19, 2013

B.I.A.S

Images from Google

Sometimes (almost the times), when i wearing the 'keparat' (corporate) shit cloths and go for some 'business' matter at the several agencies... everyone will look up on me and keep asking

Sunday, February 17, 2013

Senjata Seorang Developer

Images from Google

Kalau di medan peperangan dah lama aku mati. Kenapa?

Sunday, February 3, 2013

Rasional & Profesional - Episod 1

Images from internet

Apa Salah Saya?

"Management kucar-kacir". Kata Hamblau (bukan nama sebenar).

"Maksud awak?". Tanya staf HR (syarikat Abah Kau Sdn. Bhd.) padanya.

Saturday, February 2, 2013

K.A.S.I.H.A.N

Image from Google

Sudah terlalu lama aku tak menulis. Bukan tak mahu, tetapi bimbang sekiranya tulisan aku disalahertikan. Pemikiran aku terlalu advanced ke atau orang ada masalah mental sebab tak dapat nak captured carutan aku nie. Well, kebanyakan orang tidak suka dengan kebenaran. Peduli apa aku dengan mereka.